Sunday, 27 December 2015

Indahnya Hanya Allah Yang Tahu....>Ptmoi 15

Bismillah.....

Assalammualaikum warohmatullahiwabarokatuh .....
and hye semua....

okey, today just nak throwback lah 2015 punya moment2 indah sepanjang jadi tingkatan 4 nih...
Tahun depan dah SPM... aduh... so kena banyak strugglelah... hahaha

Sebenarnya, kenangan indah yang tak akan pernah lupa dalam ingatan adalah menjadi fasilitator program ibadah di Sekolah Kebangsaan Pauh... program ni ringkasan dia adalah PTMOI 15... nama panjang....

PROGRAM THE MIRACLE OF IBADAH 2015

Ecewah, 
barisan fasilitator
dari kiri: Ainul, Liyana, Syafiqah, Hannan, Me, Aina, Madihah (putera x de pic mahal camni) hahaha

Memang sebenarnya banyak ujian yang kami semua kena tempuh...
macam2 sampai lebam mata nangis2 tengah2 malam...

then, dengan orang pandang serong kat kami semua ni... (almaklumlah bukan pengawas)

tapi yang paling menguji kesabaran... bila time2 akhir tiba2 tiga orang fasis kena tukar pulak... -.-
katanya masalah apa ntah...

Time tu apa yang hanya kitaorang buat hanyalah menangis, tidur, menangis... tidur repeat.
sebab memang letih sangat2 fikir

macam2 dengan orang yang sebar fitnah nya...

ALLAH...
hanya Dia yang tahu,

penat,
letih,
pening..

Tapi,
Baru kami semua sedar, sebenarnya Allah mahu menguji bukan sia-sia

Bukan saja-saja,

Dia mahu melihat tahap keimanan yang ada...

Alhamdulillah,
akhirnya program itu terlaksana juga, berkat doa mereka yang sentiasa menyokong kami.

Memang terasa nikmatnya bila dapat sebarkan dakwah ini.... even tak seberapa...
Mungkin orang pandang remeh,
tetapi bagi kami yang merasa pasti akan terasa nikmatnya....

nikmat ukwah,

ukwah diantara kami sentiasa erat, kerana kami pupuk sifat tsiqah (kepercayaan) antara satu sama lain.
Terasa beruntung dapat sahabat seperti mereka..

yang sentiasa ada ketika susah, yang sentiasa ada mendengar segala keluh kesah di dada... bersyukur sangat2 semoga Allah pelihara dan kasihkan mereka... InsyaAllah



This is gambar2 time program....



 First day... Taklimat bersama Pengarah...


Fasis Punya Story

liyana dan Syafiqah

Yana,Enot,Madi


Malam Muhasabah..... Aina,,Hannan,Madi n Me

Petang main2 Enot n Aina.... 



serious in discussion....




Semoga apa yang kami usahakan ini Allah redha, thanks a lot kepada our parents yang always support... tak kira lh dari segi kewangan, nasihat dan sebagainya... juga kepada pihak 'sebelah sana' yang banyak membantu sponsor kewangan, kerjasama yang diberikan.... dan semoga usaha kecil ini juga menjadi saham akhirat kita kelak INSYAALLAH....Ptmoi 15 dalam kenangan.....

No comments:

Post a Comment